Februar

Datum objave: 4.03.2011 ob 22:44
Kategorija: Mesečno poročilo, randomness

Ja še sem živa, čeprav sem mislila, da bo še res pobralo. Kulturni dan je bil namreč preveč toplo-zimski in me je prekucnilo v posteljo. Vročina nad 39°, kašelj, grlo, ušesa, vse me je bolelo, od povsod je teklo, nažirala sem se s tableti, tankala čaj, ampak ni pomagalo. Več kot 10 dni sem bla priklenjena na posteljo (kadar nisem šle delat). Bil je precej brezvezen mesec. Razen tega, da sem šla dvakrat učit smučat (enkrat je en mulc treščil vame -  priporočam, da ne hodite brez čelade na smučišče!) in igranje Riska pozno v noč, se ni prav veliko dogajalo. Aja pa enkrat sem zmagala na karaokah – uresničila sem mi je dolgoletna želja, da bi enkrat na vsa pljuča zapela Journey – Don’t stop believing. Konkurenca ni bila ravno močna, trezna sem bila pa tudi ravno prav, da sem lahko vsaj približno zadela melodijo (no v bistvu sem razturala). To moram še enkrat ponovit pred pravim občinstvom. Pijani metalci me niso znali cenit.

No pa še en komad za na konec.

YouTube slika preogleda

PS. Skoraj pozabila! Še eno knjigo moram priporočit. Se trudim mal več brat zadnje čase.

Za tiste, ki nimajo preveč radi debelih knjig predlagam Arto Paasilinna: Očarljivi skupinski samomor. Finci pač precej pogosto predčasno končajo svoje življenje in ta zgodba pripoveduje o tem, kaj vse se lahko zgodi, če se zbere za cel avtobus samomorilcev. Gospod Paasilinna pa je napisal še  veliko knjig, ki imajo nekako podoben vibe al kako naj temu rečem. Cel kup finskih čudakov, ki ga za povrh še radi cuknejo. Fincev sicer ne poznam veliko, sem pa lani peljala skupino turistov v hribe – vsi so bili maratonci in zelo radi so pili Laško. Razen tistih najstarejših, so vsi govorili angleško, ko pa so tolkli svoje mi pa ni blo jasno a ma nič. In moja soseda se je preselila na Finsko. Pa neke slovensko-finske zgodbe se pletejo na Tajskem (no so se pletle mal nazaj). Pa finsko savnanje mi je tudi fajn. Drugače pa o njih bolj malo vem. Iz zgodovinskih učbenikov se jih pa sploh ne spomnem. Aja še to – na imdbju sem brala en kritiko za en finski film – še eno podobnost s Slovenci imajo menda – bedne filme. Ampak bom o filmih drugič pisala. Haleja ja suukkoja.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Petek, 4. Marec 2011 ob 22:44 in zapisano pod Mesečno poročilo, randomness. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

2 komentarjev na “Februar”

#1

kul komadk, iz grammy-jev, ne? sm ga že hotla iskat heh…
poln enih paralel lahko potegnem iz tega posta: tut pr men trenutno tajska, k delam (slab? :))) film, finska, k me je depresija za par dni popadla pa še paasilinno berem… dopade se mi njegov vajb ;)

#2
kawaii

ma to ne vem, jest ga obožujem še od crkvenih časov, ko so ga poslušala na fm4. drgač pa fajn slišat, da st pr filmu že pr tajski. pol bo kmal že končan?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !