Iz naftalina

Datum objave: 23.01.2011 ob 23:24
Kategorija: paparazzi, randomness

Ker res ne vem kaj bi drucga napisala, bom objavila tisto, kar se mi valja med osnutki. V poševnem tisku. Ostalo sem naumila danes. Ker se mi ni treba učit, seveda. In nimam pametnejšega dela.

Obvestilo redarstva jebenih 5 minut pred tem, ko se začne zastonj parkiranje. Itak sem sama kriva, ker sem pač reskirala, ampak neumno se mi je zdelo plačevat polno uro pa še kovanca za en evro nisem imela, avtomat denarja ne vrača, s telefonom zaradi neljubih dogodkov ne plačujem, lahko bi plačala s kartico. Pa nisem. Obstaja pa 1000 načinov kako zapraviti 20 €. In na tak način jih res ne maram zapravljat. In zdaj imam še en razlog več zakaj ne maram Kranja. Saj mi je všeč samo mestno jedro, tu tako na pol živim, ampak kje naj parkiram? In ne mi z javnim prevozom, ker te možnosti nimam. Potem pa so vseh polna usta kako bi oni oživeli mestno jedro in kaj naj bi se vse dogajalo tukaj. Vse več je praznih izložb, demografska struktura je precej v prid moškim. Večinoma so priseljenci nekje z juga, najbrž delajo na gradbiščih, živijo v starih, propadajočih stavbah, niti ne vem v kolikšnem številu.

… in potem se je jeza ohladila, naslednji dan se mi ni dalo več pljuvat po Kranju. Ko bodo škarje in platno v rokah generacije žnj (al kaj že smo), bo vse drugače. No v bistvu sem pa v 6 letih plačala cele tri položnice za parkiranje -  recimo, da je to moj prispevek za urejena parkirišča. Za rampami. Ne, očitno mi ne bo uspelo videt pozitivne strani redarstva. Dol z redarji!* A ni že policija dost? Ja itak razumem, da je preveč avtomobilov in premalo parkirišč, bla bla, ampak človek se ma pravico bunit.** Kam pa bi pršli, če se še bunit ne bi smel?

*Seveda nimam nič proti posameznikom, ki so po poklicu redarji. Da ne bo kdo užaljen.

** Pizdit, jeziti se

——————————————————————————————————————————————————

Sobota se je začela precej pozno. Pa ne zato, ker bi božični večer preždela na mrzli cerkveni klopi, ampak sem pozno v noč buljila TV (Män som hatar kvinnor, kar v redu zadeva). Zbudila sem se pozno, preskočila zajtrk in kosilo, šla zadnjič v fitnes, oblekla najbolj razvlečen pulover in potem sem šla na xbox zabavo. No jaz sem mislila, da bomo celo noč pobijali zombije, ampak izkazalo se je, da ne bo tako. Bejbe so prišle lepo oblečene, naličene, urejene, jaz pa tam s svojim bledim obrazom in podočnjaki, mastnimi lasmi in v razvelčenem puloverju. Tiho sem sedela v svojem kotu, odločena, da bom tisti večer pila samo vino in bom ob prvi priložnosti pobegnila domov. In seveda sem se potem še polila. Po belih hlačah. Ok, dober izgovor, lahko pobegnem domov že ob desetih. Po 15 minutah doma sem se spomnila, da se izogibanje druženju s prijatelji ponavadi zame ne konča preveč prijetno, zato sem se preoblekla, naličila in počesala. In sem šla ven. Bilo je zelo prijetno. Obredli smo najbrž vse lokale v Kranju, ampak zmagajo pa karaoke ob 3.00 na/v Terasi (playlist: Ricky Martin, Ace ob Base, Coldplay, RHCP, Michael Jackson). Karaoke so zakooooon! 100x boljše kot Lips ali Singstar, ker res poješ, ne pa loviš tone za točke.


Francoska s čipsom je mnjami. Ob vsaki pijači si naroči še kozarec vode. Ličila imajo tudi pozitivne učinke – to vedno pozabim – dejansko te polepšajo. Rok zna cel komad She Bangs v španščini? Potem je minil silvester in je bil božič že predolgo nazaj.

Ostale osnutke sem zbirsala. Ponavadi niso imeli več kot enega stavka.

Tako, zdaj sem počistila. Jutri pa kalejdoskop upihne prvo svečko. Mogoče pa celo kaj napišem.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Nedelja, 23. Januar 2011 ob 23:24 in zapisano pod paparazzi, randomness. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

2 komentarjev na “Iz naftalina”

#1

Redarji so kot ninje, pridejo neopazno, fašeš tist listek in preden se zaveš, ti že manjka nekaj evrčkov :P

#2
kawaii

S to razliko, da so ninje ql, redarji pa niti malo. Še uniforme majo ponavadi take, da so še bolj smešni.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !