petek 13.

Datum objave: 12.08.2010 ob 22:46
Kategorija: tele visio

Pohod na petek 13. je že dolgoletna tradicija. Sama sem se ekipi pridružila šele lani dvakrat. Gremo na en hrib, pol urice hoda navkeber. Na vrhu ponavadi zakurijo ogenj in sledi zabava za 3 – 7 oseb. Fantje radi prespijo tam, sploh pozimi ima to nek poseben čar, ki pa ga sama ne začutim. Vzdušje se, tako kot na vseki žurki, meri s količino popitega alkohola. In potem čakamo na serijskega morilca, medveda, zombije pač karkoli datumu primernega.

Ne maram grozljivk in večino svojega življenja sem se jim uspešno izogibala. Včasih tako pride, da si nekaterim pač ne morem izognit. Ravno prejšnji teden sem si pogledala Night of the Living Dead. Itak je črnobel in star in zato ne more biti pretirano grozen, ampak bejbe so pa bedne. 1968 ženske niso znale zabijat žebljev? Ok mogoče sem sama res bolj možačaste narave, ampak pred zombiji se pa ja moraš branit.

YouTube slika preogleda

Enkrat sem celo gledala grozljivko v kinu. Z Rokom sva šla po faksu v Kino Vič gledat Zgodbo o dveh sestrah. Mogoče ni ravno tipična grozljivka s hektolitri krvi in 1000 trupli, je pa grozljiva.

YouTube slika preogleda

Obožujem pa črne komedije. Trupla, kri v absurdnih situacijah to je meni osebno za crknit smešno. Ko sem pred časom pisala o črnih komedijah sem pozabila na Delicatessen. Za pokušino pa prve 3 minutke filma.

YouTube slika preogleda

Seveda sem si pogledala še cel kup “grozljivk” tipa Scream. No cel kup je mogoče malo pretirano, razen vseh treh Krikov pa se ne spomnim niti enega po imenu. Gledala sem pa celo slovensko grozljivko – Morana. Ena scena z vrano je grozljiva, več se ne spominm. Trailerja pa ne najdem.

Glede na to, da strele niso moj najljubši lightshow in jutrišnja napoved ni sonček, ampak črn oblak, potem je možno, da zvečer ostanem doma in si čisto sama pogledam eno res, res, res grozljivo grozljivko s spodobno zgodbo in spodobno igro. A to sploh obstaja?

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Četrtek, 12. Avgust 2010 ob 22:46 in zapisano pod tele visio. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !