High 5: historične mini serije

Datum objave: 10.07.2010 ob 16:27
Kategorija: High5, tele visio

Sama doma. Zaklenjena. Sonce me je spet opeklo, zato njegovi žarki trenutno niso zaželjeni na moji koži. Res mi paše samota. Zadnje čase je ni bilo. Utrujajoče je biti ves čas v družbi. Veliko preveč govorim in tako malo povem.  Še težje poslušam. Preprosto odplavam. Rada sem sama.

Pogrešam svoje poletne rituale. Branje lahkotnih ljubezenskih romanov na ležalniku za hišo. In v mislih imam res lahkotne romane, takih resni bralci niti povohali ne bi. Ampak meni so všeč, čeprav so si med seboj tako podobni, da včasih sploh ne ločim med že prebranimi in neprebranimi. Ampak lansko in to poletje bo brez tega. Slabo vest imam zaradi diplomske. Kar mi ne preprečuje buljenja BBC-jevih in podobnih mini serij. Za poletne popoldneve, ko je zunaj prevroče.

1. Pride and Prejudice

Nesporna klasika med “historičnimi” mini serijami. Po knjigo Jane Austen. Bennethovi so precej revna plemiška družina, s petimi hčerami, ki jih gospa Benneth želi vse čim prej omožiti.  Elizabeth je najbolj samosvoja in drzna med njimi.

2. Tess of the D’Urbervilles

Tessina družina je revna, vendar imajo plemiško poreklo. Njena lepota pritegne marsikaterega mladeniča.

3. North & South

Margaret se s sončnega juga z družino preseli v temačno, industrijsko mesto Milton.

4. Jane Eyre

Jane se zaposli kot guvernanta pri skrivnostnem in mračnem Rochesteru.

5. Lost in Austen

Amanda se po naključju znajde v zgodbi Jane Austen, Prevzetnost in pristranost.

Takšnih in podobnih serije je še malo morje. Razen prvih dveh so ostalen izbrane, ker sem jih gledala pred kratkim, zato sem mi zdi fer, da omeni še nekatere:

Persuasion, Emma, Wives and Daughters, Little Dorrit, Northanger Abbey, Sense & Sensibility

Včasih sem zelo rada brala knjige o  Angeliki, angleski markizi. Spominjam se, da so na eni avstrijskih televizij predvajali filme. Škoda, ker jih na internetu ne najdem, imajo pa jih na Amazonu. Ampak bi vseeno rada videla novejšo adaptacijo.

Slikce so z Amazon.com

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Sobota, 10. Julij 2010 ob 16:27 in zapisano pod High5, tele visio. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !