Sejt 4? V redu ja ne

Datum objave: 11.05.2010 ob 18:27
Kategorija: delirium

Pred dvanimi časi se je v deželi Kranjski godil Teden mladih in ker sem se tudi sama prištevala med mladež, sem se na prvi dan, ki je bil priročno ravno petek, zatorej v soboto ni bilo potrebe po zbujanju ob 5.30, ki tako ali tako ne bi bilo potrebno, če sama ne bi tako hotela, ker veste dragi otroci, takrat se je še prek študentskega servisa delalo, pa še tako delo sem imela, da me nihče ne bi pogrešal, četudi me ne bi bilo, odpravila v trgovino, ki smo ji tisti čas pravili 24 ur, čeprav so časi, ko je bila dejansko odprta 24 ur minili že dolgo tega, še pred kebrom (ali pa malo po tem?), kakor smo rekli zakonu, ki je prepovedal prodajo alkoholnih pijač po 21.00, in smo ga vsi preklinjali, ker od takrat naprej si moral že zgodaj misliti, kje in s čim se ga nameravaš zvečer priklopit, in tako je bilo tudi tistega dne, ko sem se odpravljala na prvi večer Tedna mladih pred davnimi časi, ko sem se še prištevala med mladež, ampak so se že kazali prvi znaki staranja, ker sem že predolgo razmišljala o tem, kaj bi pila in poskušala zajeti vse dejavnike in se odločiti za najbolj smotrn nakup.

In potem sem šla v 24 ur in kupila vino.

Pred Downom se je že nabrala množica, seveda je bil pred vhodom tudi vratar, ki najbrž ne bi spuščal na dvorišče deklet s steklenimi flašami, ne glede na to kako simpatične so, čeprav jaz niti nisem bila tako zelo očarljiva kot znam ponavadi biti, ker sem se tisti dan odločila, da preizkusim svoj novi slog makeupa, ki je bil tak, da so me Rok, Darja in trgovka na blagajni vprašali, če se mi je slučajo razmazala maskara, no trgovka je še vprašala, če je to moderno, zato sva šli z Darjo piti vino v gaja, no v bistvu tja zraven nekam, kjer so se nama je kasneje pridružila še Anja in potem še Matej pa še Rok, ki se je potem za brezveze kregal z Darjo, ki ji je vino že malo v glavno stopilo, jaz pa sem se za brezveze zraven vtaknila.

In potem se je začela zabava.

Koncert. Ok. Mogoče prepočasen. Dub pač. Vino me kao ni prijelo. Pa sem si šla iskat nekaj za presekat za šank. In potem sem s tistim kozarcem po celem Kranju skakala. To se mi je večkrat zgodilo. Nabrala se nas je lepa četica in bili smo že prava pijanska banda, ko smo jo mahnili proti bazenu. Pred bazenom smo srečali neko drugo bando, mogoče so bili tudi oni pijanska, ampak predvsem so bili ognjena. In sem šla vrtet ognjene poje. Prvič v življenju. Mislim, da mi je šlo odlično. V bazen smo kapljali en za drugim, in kmalu nas je bilo za cel bazen. In smo plesali, plesali, plesali, plesali, plesali. In potem naenkrat nikogar več nisem poznala. In nakako se ne spomnim poteka večera naprej. Tam. Bile so neke poznane face. In neke malo poznane face. In neke nepoznane face. Jaz pa frajerka največja itak.  So I say thank you for the music, ker drugače bi me tiste face dejansko tudi slišale kakšne bedastoče govorim. Pot nazaj v mesto je bila naporna. Zato, ker je bilo treba prečkat cesto in vklopit možgane nazaj, vsaj za tisti 2 minuti. In zato, ker je bil na poti en najdaljši zajeban klanec, ki je bil še trikrat daljši kot v resnici je. Leeevo. Deeesno. Dva koraka naprej, en korak nazaj.

Potem doma se dobro spomnim. Bilo je brut/halno.

Nikol več. Vino je za en k. Zahrbtnež kisli.

YouTube slika preogleda

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 11. Maj 2010 ob 18:27 in zapisano pod delirium. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

1 komentar na “Sejt 4? V redu ja ne”

#1
dzikii

jooooj kok mi je žou, da nismo bli dl!! fakin’ vino me je prvič pustilo na cedilu!!
filmček je pa zakon, kr žou mi je, da sm dam pobegnila k mladoletna gimnazijka :))

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !