OO

Datum objave: 28.02.2010 ob 21:10
Kategorija: tele visio

Omg. 118 folka je bralo  moje olimpijsko globokoumje. Očitno bo treba pisat o športu. Ammm? Or maybe not. Google Analytics je ql zadeva. Rumeni bulerji, kupim snežno frezo, the vampire diaries knjige v slovenščini. Tako nekatere naplavi na moj blog. Naključja v glavnem. Ugotovila sem, da občutno premalo filmov pogledam, da bi lahko napisala eno spodobno dolgo objavo na teden. O filmih. Torej bom pisala o nadaljevankah. Če gre verjeti vremenarjem, potem je pred nami precej deževno obdobje. Da vam ne bo dolgčas, je tukaj nekaj predlogov, s čim se lahko zamotite, tačas ko zunaj dežuje.

Freaks and Geeks

YouTube slika preogleda

- srednja šola

- freaks (težavni najstniki, kadijo, pijejo, težave v šoli bla, bla, bla)

- geeks (piflarji)

- 1980s

- ena sezona (18. delov), 44 min

- igralska zasedba – James Franco (Pineapple Express, Milk), Jason Segel (How I Met Your Mother, Forgetting Sarah Marshal, I Love You, Man), Seth Rogen (Superbad, Knocked Up in meni najljubši Zack and Miri Make a Porno) in še mnogi drugi seveda.

Mogoče se sprašujete – srednješolska nadavljevanka? Spet en kup ameriškega sranja o plehkih navijačicah in zabitih fuzbal frajerjih? Seveda je vse rahlo stereotipizirano(?), malo pretiravanja tam, malo pretiravanja tu, ampak karakterji so odlični! Lindsay Weir je piflarka, ki se druži s friki, njen brat Sam je piflar in skupaj s svojimi piflarskimi prijatelji se spopada z vsakdanjimi srednješolskimi težavami, Jeff Rosso je hipi psiholog (guidance counselor?) in deli neprecenljive nasvete (takega psihologa v vsako slovensko šolo!)… Sama sem na mah pogledala celo sezono in žal mi je, da se tako hitro konča. Ampak najkrajše je ponavadi najslajše. In ko smo že pri kratekm, a sladkem…

No Heroics

YouTube slika preogleda

- Alex “The Hotness” – upravlja z toploto in si neznansko želi biti superhero celebrity

- Sarah “Electroclash” – krade čike na avtomatih in denar na bankomatih, njeni starši so znani superheroji

- Don “Timebomb” – Španec, gy, vidi 60 sekund v prihodnost

- Jenny “She-Force” – tretja najmočnejša ženska na svetu, predvsem si želi fanta

- Devlin “Excelsor” – najuspešnejši heroj v UK, norčuje se predvsem iz Alexa, antipatičen tip

- “The Fortress” – bar, kjer se družijo heroji

- 6 delov, 30 min

Ne da se mi več pisat. Na kup bom zmetala vse nadaljevanke, ki sem jih gledala v zadnjem času. Sigurno se najde za vsakogar nekaj.

Extras – prigode statistov na snemanjih filmov in v gledališču. V vsaki epizodi nastopa drug zvezdnik (Kate Winslet, Samuel L. Jackson, Chris Martin…)

YouTube slika preogleda

Arrested Development - zmešana družina

YouTube slika preogleda

Glee – zaenkrat sem si ogledala 1 del in pričakujem, da me ne bo vrglo na rit od navdušenja, ampak sploh ni tako slabo, kakor si človek predstavlja, ko mu nekdo omeni srednješolski muzikal. Give it a try!

YouTube slika preogleda

Fringe – znanstvena fantastika med X-Files, Lost in The Twilight Zone. Posebna ekipa FBI razkriva nadnaravne pojave, ki se pojavljajo vedno bolj pogosto. Ni za občutljive želodce.

YouTube slika preogleda

Jericho – izmišljeno mesto v Kansasu po nuklearnem napadu na 23 velikih ameriških mest.

YouTube slika preogleda

Aja. Na plan z vašimi predlogi! Sicer se trudim čim manj časa preživet za računalnikom (fail), ampak si ne morem pomagat, da ne bi imela na zalogi vsaj ene nanizanke/nadaljevanke.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Nedelja, 28. Februar 2010 ob 21:10 in zapisano pod tele visio. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !