Vampires Inc.

Datum objave: 16.02.2010 ob 18:18
Kategorija: tele visio

Že ptički na veji čivkajo, da so vampirji trenutno molzne krave filmske industrije pa tudi drugi bi radi pristavili svoj lonček. Nisem bila pretiran fan bloodsuckerjev do Twilight sage, potem pa sem postala pozorna. Vampirji so zelo fascinantna bitja, če se le ne sprehajajo naokrog sredi belega dne. Všeč mi je ta njihova ranljivost, ki se ji novodobni vampirji na tako prefinjene načine izogibajo. V Twilightu se lesketajo, v Vampire Diaries naokrog hodijo s posebnimi prstani, ki jih varujejo pred sončnimi žarki, v Daybreakers si pomagajo s sodobno tehnologijo.

YouTube slika preogleda

Torej Daybreakers. Ne spoznam se pretirano na holivudsko mašinerjio, ampak na prvi pogled se mi zdi, da je nekdo napisal zanimivo zgodbo, ki jo je potem nekdo drug zavil v cenen celofan in jo zapakiral v spektakularno visokoproračunsko embalažo. Mmm ja… Saj me razumete. No torej zgodba ima potencial. V bližnji prihodnosti so vampirji prevladujoča “rasa” na zemlji. Ljudje so ogoržena vrsta, kar zelo skrbi tudi vampirje, saj zmanjkuje zalog krvi in kljub večletnim raziskavam jim še vedno ni uspelo proizvesti primernega substituta. Začetek mi je bil všeč, ampak potem se pa začne propad. Akcija. Potoki krvi,  car chases, mutantski vampirji/netopirji, kontradikcije. Vampirji so samo ljudje, ki pijejo kri in so nesmrtni. Pardon. Žrejo ljudi in so nesmrtni. Če obupno primanjkuje krvi, je najbrž ne trošiš za pleskanje sten? Igralska zasedba je solidna (Ethan Hawke, Sam Neill, William Dafoe, Claudia Karvan), všeč mi arhitektura mesta vampirjev. No mogoče koga prime, da bi si pogledal ta film, zato več ne bi nakladala.

Aja. Trudim se sestaviti tisti Top 10: Brad Pitt. Sem si pogledala Interview with the Vampire. Ne vem no. Saj mi je bil všeč. Mogoče si bom predrala knjigo (Annie Rice – The Vampire Chronicles: Interview with the Vampire). V filmu so luknje, jaz bi pa rada izvedela več. Si pa film zasluži posebno mesto v moji filmski bazi. Je eden redkih, kjer mi je Tom Cruise top! Ne resno. Z njim je pri meni tako kot z Nicolasom Cageom. Njegovim filmom se izogibam. Nazaj k vampirjem. Zanimivo, da se nikoli niso lotili nadaljevanja. Knjig iz serije Vampire Chronicles je namreč 10! Ampak glede na sedanji trend je najbrž le vprašanje časa.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Torek, 16. Februar 2010 ob 18:18 in zapisano pod tele visio. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !