Top 10

Datum objave: 1.02.2010 ob 23:10
Kategorija: tele visio

Nekako sem si zamislila, da bo Top 10 tedenska rubrika. Po vsej verjetnosti bo mesečna. Mogoče. V bistvu bom sestavljala lestvico meni najbolj všečnih filmov, ki jih druži en skupni imenovalec. Najprej sem si zamislila Top 10: Brad Pitt. Ampak (glej ga zlomka ha, ha, ha) vsaj 14 njegovih filmov, ki imajo realne možnosti, da se uvrstijo na lestvico, še nisem gledala. Seveda so zato v ponedeljek na TV 3 predvajali Thelma & Louise. Se mi dopade. In ker ste to že vsi po vsej verjetnosti gledali, zgodbe ne bom obnavljala.
YouTube slika preogleda
Ponavadi ne gledam filmov na tvju, ampak je bolj zabavno kot na računalniku. In ker je bila ura še zgodnja sem polistala po Vikendu. Na  TV SLO 2 so predvajali RKO 281. Film o nastajanju filma Citizen Kane. Zgodba se mi je zdela zanimiva, zato sem si ga nekaj dni kasneje ogledala. Vsekakor pravilno zaporedje. Drugače si ne bi znala razložit, zakaj je to kao najboljši ameriški film vseh časov. Tako pa mogoče razumem. Bil je sodoben, vizualno revolucionaren, zgodba pa je šla v nos nekemu gospodu milijonarju  tako zelo, da se je menda zelo trudil, da film ne bi prišel na filmska platna. Mogoče se znajde na Top 10: črno-belo. Ne vem. Bom še premislila. Ampak trailer je pa ql.
YouTube slika preogleda

No potem me je prešinila še ena ideja – Top 10: Vietnam. Nekje med prvimi štirimi bo zagotovo Full Metal Jacket. Mogoče na prvem. Ker je F-E-N-O-M-E-N-A-L-E-N! Vietnamska vojna. Kakor vsaka vojna ne ravno fenomenalna, ampak kaj vse je nastalo iz nje! Filmi, galsba! Ni, da ni.

YouTube slika preogleda

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Ponedeljek, 1. Februar 2010 ob 23:10 in zapisano pod tele visio. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !