Prvič

Datum objave: 24.01.2010 ob 15:03
Kategorija: delirium

16.54. Ponedeljek. Greva v trgovino. Po čevlje. Zimske. Čaj. Robčki. Za pit. Zunaj je mraz. Obujem bulerje. Zebe me. Spet sem premalo oblečena. Rdeč plašček. Modre hlače. Volnen pončo. Zelena majica. Spodnja majica, globoko zatlačena v oranžne kariraste žabe. Nadkolenke. Debele nogavice. Črtaste. Hello Kitty.

Sneg je črn. V soboto pa je bil tako lep. Snežno bel :) Hodiva, hodiva, hodiva. Ustaviva se na prehodu za pešce. Mehkoba. V nogah. V rokah. Lepe pisane rokavice imam. Črtaste. Rdeča, siva, modra, roza, rdeča, siva… Majhen rdeč gumbek. Zelena. Greva naprej. V trgovini je toplo. Usedeva se na klop. Smejim se, smejim se, smejim se. Sloooon! Greva ven. V trgovini je prevroče. Stojiva pred vrati. Ljudje hodijo ven. Ljudje hodijo noter. Laaaaačnaaaaa! Greva noter. Toplo je. Vse je lepo. V izložbi vidim OGROMNO čajno skodelico. Na dnu je luknja. Škoda. Iz nje že ne moreš piti čaja. Bankomat. Nekaj slišim. Smrčanje? Kaj je to? Ding-dong. Vzamem denar. Pospravim kartico. Gledam te na drugi strani steklenih vrat. Smejiš se. Smejim se. Gledava oglase. Prodam. Prodam. Prodam. Kupim. Prodam. Kupim grasonjero. Z gotovino. :) Grasonjero :) Kupim SNEŽNO FREZO!!! Kupim grasonjero. Še enkrat. Bereva. Se smejiva. Drživa se za trebuh od smeha.

Greva jest. Ti greš sedet. Jaz grem jest. Mesec mehiške kuhinje. Vzamem pladenj. Koščki piščanca. Ocvrti. Barbakju omaka. Res piše barbakju. Jalapeno paprika. Samo 2,50 €. Bananina rezina + kava gratis. 1,80 €. Tortilja z mletim mesom, lignji, solata, avokado. Mesec mehiške kuhinje. Vzamem nož, vilice. Žlice ne. Dva prtička. Pokažem kuharju kaj bom. Ni. Čakam. Stojim ob tirnicah za pladnje. Vse je lepo. Glasba. V kuhinji ropota. Meso, meso, meso, meso. Mmmm, vse je lepo. Sladko. Bananina rezina. Na njej piše ˝Banana˝. Stojim ob tirnicah za pladnje. Čakam. Sok. Vzamem sok. Pomarančni sok 1,80 € + en gratis. Ne razumem. Dam sok nazaj. Stojim ob tirnicah za pladnje. Čakam. Kuhar je lep. Mlad je pa dela. Kam si šel? Iščem te. Sediš pod drevesom. Kot Buda. »Izvoli.« Ni tako lepo kot na sliki. Plačam. Prodajalka je prijazna. Prinese mi kavo.

-Zuuum… 3, 2, 1. Zuuum.-

Sediva. Jem. Am, am, am. Ti se smejiš. Govorim, govorim, govorim. Jem. En košček. Z rokami. Vse je lepo. Glasba. Vsi jejo. Jejo. Punca za sosednjo mizo se pači. Sliši se ropotanje iz pomivalnice. Lepo je. Toplo. Smejiš se. Zunaj pa je maz. In dolga pot do doma. Telefon. SMS. Kličem brata. Govorim, govori, govorim. Ne more naju peljat domov. Zunaj je mraz. In dolga pot do doma. Pošljem SMS: Ce ti je kej dolgcas naju lahko peljes iz spara domov :) mislm da ni dobr da sva tukej ker sva ze fuuul dolg. Ne, greva raje peš. Pošljem SMS: Nc greva kr pes. Ceprov je mrz  :( . Zazvoni telefon. SMS. Prebereš. Se smejiva. Še enkrat pošljem SMS. Odnesem pladenj. Greva. Čeprav je lepo. Božički na stropu plešejo. Ne, ne plešejo. Barve. Palme. Oranžna. Vsi so veseli. Zunaj je tema. Mraz. Sneg je siv. Kliče D. Ne greva k njej. Ni spotoma. D. ne razume. Ker je ponedeljek. In ker sva šla v trgovino. Gledaš asfalt. V snegu je gaz do ceste. Na cesti so avtomobili. Veliko jih je.

-Zuuum… 3, 2, 1. Zuuum.-

Zunaj ni lepo. Ni glasbe. V avtomobilih so ljudje. In lučke. Veliko lučk. Smejiva se. Hodiva po rdeči poti. Greva mimo rdeče trgovine. Greva v rdečo trgovino. Notri je toplo. Vzameva rdečo košaro. Smejim se in ti se smejiš. Najprej kupiva rumene limone. Ena limona, dve limoni, tri limone… Potem kupiva vijoličast čaj. Tak čaj za sladke sanje. In rdeč čaj. Tak čaj si mi kupil za valentinovo. Na njem so rdeče ustnice.

Hodiva po rdeči trgovini in se naskrivaj smejiva. Iščeš čokolado, ampak tam je samo meso. Meso, meso, meso. Prodajalka je prijazna. Njen glas je lep. Rada bi ji povedala, da je prijazna in da je njen glas lep.

-Zuuum… 3, 2, 1. Zuuum.-

Žalostna sem, ker prodajalki ne morem povedat, da je prijazna in da je njen glas lep. Jaz nosim vrečko, ti nosiš sok. Hodiva mimo stolpnic. Veliko jih je. V njih živi veliko ljudi. Tudi tvoja mama. Ni lepo. Tam so smetnjaki. Veliko jih je. Na balkonu stoji možakar. Kadi. Hodiva naprej. Govorim ti o lepih slikah. O Alici v čudežni deželi in o Sneguljčici.

Na drugem balkonu stoji drug možakar. Kadi. Hodiva naprej in se smejiva. Na dugi strani ceste je gozd. Na drugi strani gozda so lučke. Smejiva se, veliko se smejiva. Ne zdržim več . Tečem čez cesto v gozd. Lulam. Telefon zvoni. Govorim o kablih. Smejiš se ker govorim o kablih. Hodiva, hodiva, hodiva. Rada bi imela rumene bulerje. V rumenih bulerjih bi hodila do konca življenja. Vsaj pozimi. P. ima rumene bulerje. P kot pisana :) Pred nama je most. Pod mostom je lepo. Srednjeveško. In kemično stranišče. Slikam lučke. Kmalu jih ne bo več.

Doma je toplo. Stečeš v sobo. Skriješ se pod odejo. Gledam se v ogledalu. Moje oči so velike. Všeč sem si. Všeč so mi moji čevlji. Na levem je fantek. Na desnem je deklica. V sobi je toplo. Slečem plašč, kapo, rokavice, pončo, majico, hlače, nadkolenke, nogavice, žabe. V postelji je toplo. Poslušava glasbo. Gledava barve. Poslušava lepo pesem. In še enkrat. In še enkrat. 20.13.

  • Share/Bookmark
 

Objavljeno v Nedelja, 24. Januar 2010 ob 15:03 in zapisano pod delirium. Komentarjem lahko sledite preko RSS 2.0 vira. Lahko napišete komentar, ali jim sledite preko trackback s svoje strani.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !